Автор
Woman.bg

Лагерфелд: Козметичните операции са катастрофални

Германският моден гуру Карл Лагерфелд се обяви срещу пластичната хирургия и особено много срещу уголемяването на устните.

Дизайнерът нарече подложилите се на козметични интервенции "претърпели катастрофа" и намекна, че нищо не е по-лошо от филъри в устните.

"Нищо не те прави да изглеждаш толкова стар, колкото опитите да изглеждаш по-млад. Можете да заблудите всеки, но не и младите", отсича Лагерфелд.

"Най-лошото от всичко са операциите на устните. Има хора, които се подлагат на тях, а след това не мога да ги позная. Изглеждат така, сякаш са летели през предното стъкло при автомобилна катастрофа и след това са били лошо зашити", подчерта моделиерът.

Jocelyn Wildenstein (74 г.)

80-годишният Карл заяви, че не познава нито един човек на неговата възраст, тъй като намира своето поколение за "трагично" и предпочита да излиза с по-млади от него.

"Не познавам никого на моите години, смятам връстниците ми за ужасни", категоричен е германецът.

"Дори младите хора започват да ми говорят за проблеми с кръвообращението. Аз имам изключителна самодисциплина, която дори не мога да нарека самодисциплина, защото вече не би могло да бъде по друг начин", допълва с типичния си рязък тон дизайнерът.

Той си спомня как като малък винаги се е дистанцирал от другите деца. "Като дете не съм играл с връстниците си, смятах ги за неприятни. Единственото нещо, което правех, бе да чета, да уча езици и да скицирам".

"Единственото ми желание като дете беше да порасна. Вече не намирам това за толкова важно", заключва Лагерфелд, цитиран от БГНЕС.