От няколко години всяко лято хората си тананикат свежото парче „Мента“, но много малко знаят кой стои в същност зад нея. В интернет почти няма информация за веселяците от група La Boss, които живеят и творят с хъс, усмивка и много заряд. Всяка среща с тях носи слънце и позитивизъм, защото те са напълно искрени и естествени в това, на което са се посветили.

Днес пеят небрежно за любимата си Мента Пещера, но утре могат да ни разкажат и за другата страна на живота, защото те самите са преживяли не малко.

La Boss в този си състав е сформирана през 2004 година, но някои от членовете й се познават от най-ранните си детски години. В състава й днес влизат T.O.N.Y – Троян, JIN – Стефан, Saint – Мартин, C-L – Лора. В най-ранен вариант са били T.O.N.Y и JIN, които сформират група B.O.S. Една вечер на пейките в квартален парк Лора (C-L) изпява няколко парчета на Каризма и Алиша Кийс и ги пленява с гласа си. Saint се появява малко по-късно като гост изпълнител, който обаче не си тръгва. Синергията между четиримата става все по-силна и те стават La Boss. La-то идва от първата и последната буква в името на Лора , Bos е името на първоначалната група на T.O.N.Y. и JIN, а второто S идва от псевдонима на Мартин - Saint, с което заявяват, че както в групата, така и в живота, те се допълват един друг.



Те имат три професионални клипа и над десет заснети лично от тях. Първото видео на „Мента“ и самата песен са били създадени и пуснати онлайн през 2012 година, но тогава телевизиите и радиата са попарили амбициите на групата за ефир, защото пеят за алкохол. Така песента става хит на собствен ход, просто защото е свежа и близка до всички, които асоциират лятото с мента. „Мента“ се чува на плажа, от колите, в парка, но историята на La Boss остава някак забулена. Самите La Boss са удивени, че в ефир може да се пее за хапчета, секс, наркотици и други ниски форми на морал и това се толерира, а ментата, която всички обичат, се смята за нещо непристойно.



Въпреки, че песента е на четири години и има достатъчно фенове, групата публикува напълно нов и още по-свеж клип на „Мента“, който се върти онлайн от няколко дни и вече събира хиляди гледания. Този път групата има по-сериозни амбиции да оглави музикалните чартове, поради което се предвижда скоро да тръгне в радио и телевизионния ефир. Ако това се случи, La Boss са убедени, че няма да има някой у нас, който да не асоциира лятото именно с песента, а и напитката Мента.