Автор
Woman.bg

Късметлийска ски и спа почивка в сърцето на Банско

Напрегнатото и изпълнено с неочаквани предизвикателства ежедневие неизменно ни кара да мечтаем за спокойна и пълноценна почивка.

Обгърнати от бетон и прах в градовете, започваме да мечтаем за ценното чувство на спокойствие и блаженост, които ни свързват с природата.

След серия от стресови ситуации и работни ангажименти свързани със срокове, решихме да се отдадем на пълен релакс в един от най-известните планински курорти в България.

Банско ни посрещна със слънчеви и заснежени планински върхове, които ни подсетиха, че ски сезона има още какво да ни предложи.

Малко преди да пристигнем в града бяхме запленени от невероятната гледка, която се разкри пред нас. Стадо красиви коне, които ни оставиха безмълвни за минути и ни накараха да затаим дъх пред несравнимата сила и естествена жизненост на природата.

Дестинацията, на която се спряхме след внимателно проучване е хотелът с късметлийско име „Лъки Банско“.

Банско предлага забавления за всички, така че бихте могли да се възползвате от семейните пакети на хотела, можете да отседнете в курорта за романтична почивка или пък в шумна компания с приятели. Както стана ясно днес, сезонът в зимния ни курорт се удължава до 6-ти април.

За любителите на ски забавленията от „Лъки Банско“ са организирали шатъли до началната станция на лифта, които пътуват на всеки 30 минути в интервала от 7 до 12 часа. През активния зимен сезон скиорите могат да ползват безплатния ски гардероб с подгреватели. На връщане можете да се възползвате от тях от 13 до 17 часа. Вечер пък можете да използвате трансфера до центъра на града, който ще ви даде възможност да се забавлявате до насита без да броите чашките си.

Спряхме се на напълно релаксираща СПА почивка, която да ни върне с нови сили към предизвикателствата на забързаното ни ежедневие.

СПА центърът на хотел "Лъки Банско" може да се похвали с най-топлият басейн в града. Той е с температура от 33 градуса, а в непосредствена близост до него са разположени затоплящи се шезлонги за релаксация.

Другите СПА удоволствия, с които може да се похвали хотелът са джакузи, хидроджет, две сауни и ледогенератор за шокова терапия, парна баня с ароматерапия, хидромасажен душ AFTERSKI, солариум, фитнес център с уреди TechnoGym.

За любителите на ските се предлага специален Афтър Ски Стречинг, който представлява техника за бързо възстановяване след ски.

Усмихнатият и вежлив персонал на СПА центъра ще ви накара да се почувствате като истински знатни особи. Центъра залага на традиционни релаксиращи и козметични масажи и терапии, като едновременно с това се стреми всеки сезон да радва своите клиенти с нови процедури.

Ние лично бихме ви препоръчали да опитате тай масажът, който се предлага в хотела. Той се извършва от професионалисти, които притежават Международен сертификат, издаден от Thai Massage School of Chiang Mai, Thailand. Единственото лицензирано в света училище за тай масаж.

Ето и какво всъщност представлява тай масажът: Древен метод на тайландската традиционна медицина, който третира едновременно всички мускулни групи и ставния апарат. При него също така се прилагат стречинг позиции, които допълват и засилват ефекта от масажа. Работата по десетте основни енергийни канала според тайландската медицина SEN SIB въздейства на физическо и ментално ниво. Наблюдава се значи-телен комбиниран ефект – релаксация на тялото и тонизиране на духа.

Другата услуга, която сме сигурни, че ще предизвика интереса ви е фиш спа терапията. В основата й лежат познатите свойства на някои риби, по-специални, да отстраняват умрели и болни клетки от човешката кожа. Слюнката на тези риби съдържа специалния ензим дитранол, който действа благоприятно на регенеративните способности на кожата, като я прави забележително гладка, мека и я подмладява. Усещането от допира им е изключително приятно и позитивно изживяване, което действа като релаксиращ масаж за тялото и духа.

Всички тези страхотни услуги сега са още по-достъпни с пакетните цени, които предлага "Лъки Банско":

Специална оферта "СКИ&СПА"