Представяме ви едноетажната къща-мечта Dulieu сред горите на Нова Зеландия.

Kъщата Dulieu в Апър Хът (Нова Зеландия) е по проект на архитектите от MWA, които споделят, че е построена върху терен-мечта! Т.е. място на което имаш чувството, че си откъснат от останалия свят и прегърнат от природата.

Къщата е с остъклени стени, които представляват 70 % от общата й площ, по този начин лесно може да се улови светлината и топлината на слънцето. Включена е система за събиране на дъждовна вода и екологично третиране на отпадъците, което гарантира запазване на природата и минимална намеса на човешката ръка.

Домът, погледнат отгоре наподобява черна пеперуда. Клиентите получават истински дом, които е уютен, лесен за поддържане, с простичък, но грабващ визуален стил.

Зоните на обитаване са разпределени по следния начин – три големи спални с общо студио, голяма трапезария с кухня, голяма дневна и троен гараж. Баните са две. При разпределението е търсено отделянето на жилищната част от зоната за спане.

Всички стаи имат независим достъп навън. Като плавен преход към екстериора около къщата е издигната ниска дървена платформа, която служи за тераса.