Островите Кук се намират в централната част на Тихия океан. Обединяват 6 острова и 9 атола. Заемат площ от 850 000 морски мили (2,2 млн кв. км). Годишно се посещават от 83 хил. Туристи.

Танците са важна част от природата на местните хора. Пластичните и енергични танцьори се състезават помежду си на ежегодния фестивал Te Mire Kapa - Танцьор на годината. Той се провежда през април на остров Раротонга. Ако сте уверени в танцовите си умения, има начин да го докажете - можете да се включите в част от изпълненията в Te Vara Nui.

Ядрото на местната музика се състои от ударите на барабани, които създават ритъма за танците. Танцуващите са облечени с поли от палмови клончета и са окичени с екзотични цветя.

Четете още: Една незабравима почивка на остров Некер

Ако сте любители на изтънчената кухня, станете част от гастрономическите турове на островите Кук или участвайте в дълбоководния риболов. Основна част от храната в местната кухня идва директно от океана. Местните ястия включват морски дарове - октопод, омари, риба, както и пресни екзотични плодове. Опитайте местното ястие ‘ика мата’, което се готви от прясна жълта риба тон, леко маринована в кокосов крем и лимон.

Когато стъпите на островите Кук, ще ви посрещнат с окичване с традиционния „лей“. Ароматният аксесоар е не само подарък и символ на гостоприемство, но и основен знак на местната култура.

Запазете от него цвете за спомен – в делника имаме нужда от късче екзотика. Защо да не е от островите Кук?

Островите са идеална дестинация за любителите на гмуркането и предлагат изумителни подводни гледки.

Четете още: Живописен лукс - Остров Фрегате