Феновете на певицата Майли Сайръс вече могат да изучават подробно живота и кариерата й благодарение на специален "Курс по Майли Сайръс", предложен от колежа Скидмор, Ню Йорк.

Декани от частен арт колеж в Саратога Спрингс подкрепят звездата и изучават поведението й в курс, наречен "Социологията на Майли Сайръс: раса, класа, пол и медии".

В Ню Йорк, професор по социология ще провежда летен курс, който проследява живота на звездата от малко дете до противоречива поп икона с милиони фенове по целия свят.

Четете още: Майли гаф: Звездата пя по бельо

"От герой на Дисни до музикален идол, Майли израсна пред очите на целия свят, опитвайки се да се справи с цялото напрежение около нея. Активната медийна истерия, фокусирана върху звездата представя певицата по различен начин, а ние искаме да покажем истинската и същност", гласи част от описанието на курса.

Четете още: Майли Сайръс обидена от коментарите по неин адрес

Часовете ще разглеждат въпроси свързани с раса, класа, пол и феминистка критика от страна на медиите и ще анализират теми като "възходът на принцесите от Дисни" и начинът, по който се развива кариерата им след като пораснат.

Източник: БГНЕС