Бъдещите майки, които са преминали през операция за уголемяване на бюста, се притесняват как това ще се отрази на способността има да кърмят.

Еднозначен отговор за това няма, но е добре известно, че кърменето зависи до голяма степен от възможността на гърдите да произвеждат кърма (все пак има и други фактори).

Когато в тях има силикон, това означава, че операцията може да е изпълнена с прекъсване на нервните връзки, откъдето да е нарушено стимулирането на жлезата.

Според специалистите, ако сензитивността на гърдата е понижена вследствие на операцията или на поставения силиконов имплантант, вероятността за успешно кърмене е минимална, пишат mamita-bg.com.

Поне едно е сигурно – ако има лактация, кърмата няма да бъде повлияна драстично по отношение на качествения си състав по някакъв начин, т.е. силиконът не създава голяма опасност за храносмилателната система и храносмилателния процес на бебето.

Не е за пренебрегване фактът, че имплантантът носи (не)известна доза токсичност, но тя е много по-вредна за самата майка, отколкото за бебето.

За да няма неприятни изненади е добре жените с този проблем да се обърнат към лекарите, които са запознати с операцията, както и да проучат темите за кърменето из основи.