Първият финалист в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ е отборът на 3-то ОУ „Димитър Талев“, Благоевград. След оспорвана футболна надпревара тази събота (21.03.2015 г.), най-добрият отбор от региона беше награден от заместник министъра на младежта и спорта Калин Каменов, който пристигна в града, за да подкрепи спортната инициатива. По време на полуфинала общо 16 отбора от региона се включиха в борбата за място на големия финал в гр. Бургас през м. юни.

Докато отборите мериха своите сили на терена, талантливата музикална изпълнителка Михаела Филева и любимецът от малкия екран Лео, забавляваха присъстващите, като се включиха в състезанието по танци „Раздвижи своя талант“. Те показаха някои от най-добрите си танцови стъпки на своите фенове, които от своя страна, също имаха на какво ново да научат своите идоли.

Стотици деца и техните родители прекараха съботния ден в различни забавни състезания с множество награди, а най-големите футболни фенове, имаха възможността да се снимат с автентичната топка от мача между Бразилия и Чили от световното първенство по футбол през 2014 г. Турнето на емблематичната топка из страната ще се проведе заедно със зоналните полуфинали и състезанието „Раздвижи своя талант“.

Още осем града предстои да станат арена на футболни страсти и оживени игри и забавления: гр. София (регионален финал) – 28 и 29 март, гр. Пловдив – 18 април, гр. Стара Загора – 19 април, гр. Велико Търново – 25 април, гр. Варна – 9 май, гр. Русе – 16 май, гр. София (зонален финал) – 30 май, гр. Бургас – 6 юни. На 19, 20 и 21 юни победителите от всички осем полуфинала ще се впуснат в битка за почетното първо място и за голямата награда тази година – спортен лагер в „Спортния град“ на Реал Мадрид.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Повечеинформация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg