Според нас къмпингуването е сред от най-страхотните начини да прекарате ваканцията си.

Ако обаче не сте попадали в подобна открита полева обстановка, то ви очакват немалко изненади, за които ще се опитаме да ви подготвим с няколко ценни съвета.

Първото и най-важно нещо е - независимо дали сте намерили перфектното място за къмпингуване, ако започва да се стъмва, разпъвайте палатката. По този начин ще избегнете неприятности като мравуняци и неравности под палатката. Освен това няма да се наложи да окачвате по себе си челници и фенери, за да виждате кое колче къде трябва да забиете и коя рейка къде да вкарате.

Изберете място за разпъване, което да бъде защитено както от вятър, така и от слънце. За целта най-добре е да използвате естествената защита на дърветата.

Важно е мястото да е по-високо от околното ниво, в случай, че завали, палатката ви да не се напълни с вода!

Ако къмпирате на плаж, избягвайте незащитени от вятър места като издадени в морето носове и пясъчни дюни. Намерете закътано място сред храсти или дървета.

Дръжте палатката постоянно плътно затворена, за да предотвратите влизането на насекоми в нея. Не оставяйте обувките или дрехите си през нощта навън – ще се навлажнят, а освен това и привличат паяци и други насекоми.

Вечер, след като сте приключили вечерята, не оставяйте храна навън!!! В противен случай ще привлечете животни.

Задължително носете със себе си следните основни неща:

- сол, пипер, захар, олио, готови супи, консерви, ядки и много вода.

- фенери и челници

- нож и брадвичка

- пластмасови чаши, чинии и прибори

- сгъваеми столчета и масичка (ако багажът ви позволяват да ги вземете)