Автор
Woman.bg

Кулинарен трик: Отделяне на жълтъка от белтъка

Ако не се справяте с отделянето на жълтъка от белтъка по класическия начин или искате да разберете как можете да отметнете тази задача, днес имаме предложение за вас.

Изпробвайте трика с празната пластмасова бутилка. Счупете яйцето в чиния, стиснете леко бутилката и поднесете гърлото към жълтъка. Щом отпуснете натиска, бутилката сама ще всмуче жълтъка.

Как става това, можете да видите във видеото по-долу:

Разберете още:

Защо да варите зърнените храни със зелен чай

Какво да правите, ако пресолите супата

Как бързо да обелите доматите

Как да направите идеален варен ориз

Как да определите колко е узрял плодът

Как да обелим бързо авокадо, манго и киви