Зрелите хора често правят грешки. Като комбинираме този факт с възпитанието на деца - път, който е необходимо да бъде изминат, трябва да премислим добре постъпките и думите си.

Можем ли да действаме обмислено и ясно, за да правим правилни решения и в ситуации, когато сме раздразнени и разстроени. Можем. Като знаем и избягваме основните грешки, които допускат много родители.

1. Убеждението, че има универсален метод

Ако влезе в книжарница, ще се убедите колко много ръководства за възпитание на деца има. Психолози и педагози от цял свят препоръчват единствения и най-ефективен начин за решаване на проблемите. Техният начин. От друга страна, познати, приятели с опит и роднини се стремят също да ви дадат напътствия. Във всички системи има нещо, което ще ви привлече вниманието.

Но в живота не е толкова просто. Има деца, които не предразполагат към еднотипен начин на възпитания. По-раними са, по-чувствителни или пък по-разсеяни някак. Някои схващат от първия път, а на други и стотното повторение не помага. Затова – не приемайте една методика за единствената!

Прочете за останалите 4 грешки при възпитанието - ТУК

Прочети повече на: http://dete.bg/n/5te-najchesto-sreshtani-greshki-pri-vuzpitavaneto.13184.html