Автор
Woman.bg

"Кръстникът" под звуците на симфоничен оркестър

Неостаряващата класика на Франсис Форд Копола "Кръстникът" (The Godfather 1972) ще бъде представена в Зала 1 на НДК през ноември тази година.

"Кръстникът" е един от любимите на няколко поколения шедьоври на американското кино. Лентата се завръща на голям екран в HD формат, по-завладяващ от всякога. Благодарение на концепцията CineConcerts, неостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена в зала 1 на НДК на живо със симфоничен оркестър на 7 ноември 2015 година. За първи път ще чуем на живо незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота, съобщиха организаторите от Key events & communication.

Отличена с награда Grammy, музиката от "Кръстникът" остава и до днес един от най-емблематичните саундтраци в историята на киното.

Концепцията на CineConcerts е чисто нова, а премиерата на първия спектакъл THE GODFATHER LIVE беше на 8 декември в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. Следват още 25 европейски града, които през следващата година ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино.

Софийската публика ще има възможността да види отново на голям екран филмовата класика, с внушителния съпровод на над 60 музиканти на 7 ноември 2015 година в зала 1 на НДК. Билетите на цени от 60 до 110 лв. ще бъдат в продажба от понеделник (12 януари) в мрежата на Eventim в цялата страна и билетен център НДК.

Филмът на Paramount Pictures получава и три награди "Оскар" - за най-добър филм, за най-добър актьор (Марлон Брандо) и за най-добър адаптиран сценарий (Марио Пузо и Франсис Форд Копола). Първата част от трилогията на Копола е обявена за най-добрия холивудски филм за всички времена в класацията на Hollywood Reporter от юни 2014 година, а в момента е класирана на второ място във "вечната" класацията на филмовата енциклопедия IMDB.

КРЪСТНИКЪТ LIVE e предложение, което не може да откажете!