32-годишният актьор Крис Хемсуърт порази феновете си с визията си, достойно нареждаща се в списъка с най-впечатляващите трансформации, на които звездите са се подлагали заради роля.

Австралиецът сподели снимка в профила си в Twitter, на която е меко казано неузнаваем. На кадъра няма и следа от секси актьора от "Тор: Богът на гръмотевиците", а виждаме един плашещо слаб мъж. Оказа се, че промяната във външния вид на Хемсуърт е отслабнал драстично заради новия си филм "В сърцето на морето", където играе корабокрушенец.

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - I част

"Тъкмо пробвах нова диета/програма, наречена "Изгубен в морето". Не бих я препоръчал", написа Крис като коментар под снимката си.

Кино звездата е успял да отслабне толкова чрез диета, при която е приемал 500 калории на ден през последните седмици.

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - II част

Звезди отказали легендарни роли - II част

Лентата "В сърцето на морето" е на режисьора Роналд Хауърд и излиза по кината в началото на следващия месец. Тя е по истински случай от 1820 година, вдъхновил и Херман Мелвил за романа "Моби Дик" (1851).

Филмът описва съдбата на американския китоловен кораб “Есекс”, който бива потопен от кашалот близо до екватора през 1820 г. и оставя екипажа в открито море за 90 дни.