Автор
Woman.bg

Крем супа с броколи и наденица по италиански

Като едни от най-добрите гурмани по света, италианците винаги са се славели с невероятния си усет към приготвянето на ароматни блюда, завладяващи с оригинално обаяние и вкусови качества. Тази изкусително звучаща рецепта за крем супа с броколи и наденица е поредното доказателство за това. Насладете й се.

Продукти:

3 пикантни италиански колбаса, обелени
студено пресован зехтин
2 скилидки чесън, смлени
1 голяма глава лук, нарязана на зарчета
¼ ч.л. изсушена мащерка
щипка сол
прясно смлян черен пипер
1/3 ч.ч. нахут, изцеден и изплакнат
1/4 ч.ч. бяло вино
4 с.л. готварска сметана
4 ч.ч. пилешки бульон
1 малка глава броколи, нарязано на малки розички
магданоз за поръсване

Приготвяне:

Сипете зехтина в тенджера, добавете лука, чесъна, наденицата и ги запържете, докато лукът омекне.

Добавете пилешкия бульон, броколите и оставете сместа за около 10-15 минути, докато броколите омекнат. След това поръсете с мащерка, сол и черен пипер.

Прибавете нахута, бялото вино и сметаната. След като сместа заври, намалете огъня и оставете да къкри не повече от 5 до 8 минути, докато нахутът набъбне.

На финала поръсете с магданоз и няколко капки зехтин. Сервирайте на момента.