Автор
Woman.bg

Креативният пример: Мъник сътворява торти, които не може да хапва

Животът неизменно ни изправя пред различни препятствия, които ни се виждат безизходни изпитания.

В света обаче се намират шепа хора, които успяват да се справят с тежки проблеми по невероятен и креативен начин. Точно такъв човек е малкият Тео Карне, за когото ще ви разкажем днес.

5-годишният Тео не е вкусвал истинска храна откакто е навършил 3 годинки. Причината е рядко стомашно заболяване, заради което той връща всичко, което хапне. Тео се храни единствено с течности, които се вливат в тялото му със специална тръбичка, като по този начин се избягва съприкосновение с храносмилателния тракт.

Малкият Тео не може да се храни нормално, но пък мечтае да стане майстор готвач и вече прави невероятни торти. Всичко започва от желанието на родителите му да компенсират заболяването на детето си с положителни емоции и креативни занимания.

След като мъникът претърпял първата си операция, станало ясно, че той цял живот ще носи на кръста си торбичка с единствената храна, която може да поема - течната. Тогава родителите му и лекарите от клиниката, в която бил настанен решили да превърнат негативите в позитиви и решили да превърнат храната в игра и забавление за Тео.

Четете още: Постигнете целите си най-накрая!

"Никога не сме се крили от него, когато се храним, напротив - винаги сме го оставяли да бъде в кухнята и сме го слагали на масата с нас" - споделя майката на Тео. Това му позволява да не се чувства изолиран и когато родителите му посещават различни ресторанти.

Тео отпразнувал рождения си ден с торта, която сам приготвил. Любимият му готвач е Джейми Оливър, а 5-годишният кулинар споделя, че обожава да се върти в кухнята, където готви сам или помага на майка си.

Четете още: Удивително: Лиу Болин – невидимият човек