Ще ви поднесем разочароваща новина, но краткосрочните диети не работят!

Краткосрочните тежки диети са индивидуални хранителни навици, които предизвикват загуба на тегло в близък план. Те не водят до дългосрочно и стабилно намаляване на мазнините.

Четете още: Дженифър Анистън иска тялото на Жизел Бюндхен

Знаем, че искате да отслабнете за кратко време, но тези диети няма да ви помогнат. Може би ще свалите няколко килограма за рекордно бързо време, но набързо ще ги възвърнете след края на диетата.

Най-добрият начин да отслабнете е да правите редовни кардио упражнения, да посещавате редовно фитнеса, за да тренирате силово и да спазвате здравословен хранителен режим, който отговаря на вашия метаболизъм. Поставете си цели в дългосрочен план! По този начин е по-малко вероятно да попаднете в капана на краткосрочните строги диети.

Лесно може да определите, че дадена диета е фалшива, ако ви обещава сваляне на 10 килограма за 14 дни и извайване на коремни „плочки” за това време. Тези резултати са невъзможни и определно не са полезни за тялото.

Здравословното отслабване отнема време. Трябва да продължите усилено да трениране и да спазвате правилната „диета“ и след време ще видите резултат, който ще ви удовлетвори напълно и със сигурност ще е дълготраен.

Кръговрат: Повечето краткосрочни строги режими водят до намаляване на теглото, но с тях ще загубите и много мускулна маса. Това ще доведе до забавяне на метаболизма в последствие, а от там по-лесно натрупване на мазнини.

Никога не се подвеждайте по тежките краткосрочни диети, независимо колко сте отчаяни, съветват от bodytime.bg Те звучат добре като идея, но... дори твърде добре, за да са истина.

Четете още: Да отслабнем със спанак