В продължение на десетилетия учените смятат, че жените се тълпят около тихите типове мъже заради сдържана и мистериозна натура. Ново изследване показва, че именно тази черта е най-добрият признак за мъжественост.

Една жена изговаря средно три пъти повече думи за един ден от един мъж. Когато една дама срещне мъж, който говори много, го смята за женствен и по-малко привлекателен. Господата, които използват кратки думи и говорят лаконично, са по-атрактивни, защото изглеждат по-мъжествени. Тихите привлекателни мъже имат също така по-дълбок глас.

Четете още: Как да станете секс-богиня

Канадски учени са изследвали кой вид глас, употребени думи и детайли са считани за най-привлекателни от противоположния пол. Хората са привличани от приятели и колеги, които имат познати гласове. Предпочитат подобния акцент, интонация и тон на собствения им глас.

"Гласът е изключително гъвкав инструмент, който използваме да създадем своята идентичност. Много малко неща в нашия глас са непроменими, затова предпочитанията ни надминават формата и размера", обяснява д-р Моли Бейбъл от Университета в Британска Колумбия в Канада.

Най-привлекателни са хората с гласове, познати в средата на човек. Много предпочитани са "задъханите" женски гласове като на Мерилин Монро. Задъханият глас с по-тънки гласни струни подсказва младост и здраве.

Четете още: Кой си пада по по-високи партньорки?