Акапулко е плажен курорт, разположен в естествен залив, което допринася за практикуването на десетки водни спортове. Пристанищният град е един от най-старите и известни курорти в цяло Мексико, а неговият залив се смята за един от четирите най-красиви в цял свят.

Курортът е разположен на около три часа път от столицата Мексико сити. Това го прави един от най-посещаваните курорти, както от чуждестранни туристи, така и от местното население. Акапулко привлича хиляди туристи със своите красиви плажни ивици, луксозни хотели, ресторанти и бурния си нощен живот.

Мястото е една от най-предпочитаните дестинации за любителите на екстремните и водни спортове. Гмуркането, водните ски и спортният риболов са едни от най-желаните развлечения от туристите в крайокеанския курорт. Един от начините да се запознаете с красивата гледка наоколо, е да се възползвате от обиколка с круиз около пристанището и бреговете на курорта.

Акапулко е една перфектна дестинация за любителите на приятните топли почивки. Курортът разполага с куп развлечения, отговарящи на всякакви интереси. Тук се намират най-ексклузивните нощни клубове, дискотеки, най-луксозните хотели и ресторанти, предлагат се спа процедури, масажи и всякакви водни атракции.

Четете още: Екзотична почивка в Канкун