Автор
Woman.bg

Красотата идва отвътре: Какво да ядеш за по-плътна коса

Искаш здрава и силна коса като тази на Жизел Бюндхен? Предлагаме ти няколко храни и напитки, които ще подсилят косата ти отвътре и ще я направят силна и устойчива!

Боровинки
Боровинките са от тези супер плодове, които помагат както за засилване на имунитета, така и за подсилване на външната красота. Антиоксидантите и протеините, които съдържат, засилват плътността на косъма и го предпазват от вредните атмосферни влияния.

Яйца
Всички знаем, че яйцата са много полезни във вид на маска за коса. Но малцина знаят, че те са полезни и когато се ядат като храна. Това не е всичко - витамините от група B, които се съдържат в яйцата, както и протеините, помагат на косата ти да расте!

Още по темата четете тук: Изненадващите причини, заради които косата ти не расте

Бадеми
Тези ядки имат множество ефекти – помагат за намаляване на стреса, както и за по-здрави нокти, благодарение на магнезия, който съдържат. По-малко стрес пък е равно на по-здрав скалп, което намалява вероятността от падане на косата.

Бразилски орех
Бразилският орех съдържа така важния за косата селен. Недостикът на селен често води до косопад, така че се погрижи да не пропускаш да си хапнеш бразилски орех!

Бира
Неслучайно има няколко серии шампоани, в чиято основа е залегнала бирата като продукт. Една малка чаша от тази напитка съдържа 10 - милиграма силициев диоксид, който помага да имаш плътна, лека и здрава коса!

Още по темата четете тук: Сплетена прическа като на Клои Кардашиян

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal! Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg