Три смели дами по бельо разкриват не само недостатъците на тялото си, но и тези на съвременното ни общество, налагащо силно изкривени представи за женско съвършенство.

Калифорнийката Сара Кофман събира трите си приятелки Тифани Майкъл, Роуз Лий и Ашли A за провокативна фотосесия, заснета от фотографа Терънс Смолс. Сетът от снимки, озаглавен Lines Series, представя чаровните дами само по бельо с тела покрити с пунктирни линии от маркер, подчертаващи физическите им недостатъци.

За всеки е видимо, че тези кадри са много повече от провокативни и привличащи вниманието, те са един смел и различен протест срещу стереотипите и нереалистичните критерии за женска красота, властващи в съвременното ни общество.

"Ние живеем в общество, в което жените непрекъснато се разголвани и оценявани, без физически да се събличат. Какво се случва, когато в действителност съблечем жената и започнем да оценяваме нейните физически “недостатъци”? Колко налудничаво изглежда? Колко неудобно я кара да се чувства? А ние самите как се чувстваме? Целта на тази фотосесия е да разберем това“, споделя Терънс.

На снимките, умело разбуждащи дискусия относно красотата на женското тяло, виждаме момичетата да измерват своите размери, да сочат несъвършенствата си, взирайки се в телата си и сравнявайки се с момичетата от списанията. А силният грим на дамите и животинските шарки, в които е решено бельото им, са още една алюзия за "съвършения образ на жената", която по думите на Кофман трябва да е "достатъчно секси", "достатъчно слаба", "достатъчно красива", "достатъчно мила", но без да е твърде много от всичко.

Тя с прискърбие допълва, че жестоката реалност е, че ежедневно на жените им се втълпява, че за да са приемани и харесвани от обществото, те трябва да загърбят индивидуалността си и да се впишат в общоприетите норми и критерии.

Терънс за първи път публикува снимките в своя профил в Instagram през 2014 година, което поражда вълна от одобрителни коментари от страна на онлайн потребителите.

"Това е истинската красота. Да се покажем без страх каквито сме наистина. Напук на това какво казват или мислят хората за нас.”, пише един от последователите на фотографа по повод фотосите.