Автор
Woman.bg

Красиви фигури от дърво разказват за подводния живот

Дебра Берниер е една необикновена дама, родом от Канада, която обича да изразява душата си, чрез създаването на красиви фигури.

Тя използва естествени материали от природата и им придава необичайни форми. Крайният резултат е повече от зашеметяващ, тъй като тези скулптури показват по красив начин, че ние хората и природата сме едно цяло.

"Когато започвам да правя скулптура, например от дърво, никога не започвам от нулата, защото самият материал (дървото) сам по себе си си е произведение на изкуството, създадено от природата. Дървото си има собствена история, за която можем единствено да гадаем, съдейки по мястото, на което сме го открили. Винаги го разглеждам внимателно и го оформям, съобразявайки се с естествените му извивки. Обичам да правя фигури на животни, миди и човешки лица.“ споделя Дебра.

Тя разказва още, че се вдъхновява от най-съкровените за нея неща в света – децата, природата и любовта.

"Скулптурите ми са отражение не само на живота ми и този на моите близките, но и на цялата Вселена, като подчертавам връзката на хората с природата. В мен все още живее малкото момиченце, което бях едно време и което се възхищаваше на красивите силуети, на изгревите, залезите, на могъщия океан и водораслите. Простотата на природата ме прави истински щастлива, надявам се и тези, които ще се докоснат до изкуството ми да го усетят.“

Насладете се на някои от скулптурите на Дебра, които разказват за живота на океанското дъно.