Автор
Woman.bg

Красавиците от трио Хипнотик: Тайната на щастието е в това да си влюбен

Талантът неизменно намира начин да се справи в тежки моменти, за да постигне желания резултат. Тази философия е в основата на успеха на едни от най-впечатляващите млади музикантки в България. Талантливите струнни изпълнителки от трио „Хипнотик" изпратиха една страхотна творческа година, изпълнена с много успехи и спечелени битки. Изкуството сякаш е обречено да среща трудности, чието преодоляване прави неговите представители по-силни от всякога. Мария Новева, Бистра Копринкова и Марина Хинова разрешиха окончателно спора около правата на своята търговска марка „DESTINY“, която занапред може да бъде използвана само от тях за всички възможни дейности. Казусът е емблематичен за България и свидетелства за все още съществуващите неуредици на нашия музикален пазар. Ето какво ни споделиха обаче трите момичета за новата си творческа година, за визията, красотата и таланта на сцената:

-Mомичета, вие сте млади, красиви и влюбени в музиката. Каква е тайната рецепта за щастие на трио „Хипнотик“?

(Марина) - Когато близки и верни приятели гледат в една посока, имат общи виждания за красива и качествена музика и обожават да се забавляват заедно, тогава щастието не е тайна.

(Мария) - Да си влюбен. В музиката, в екипа си, в това, което създаваш... Благодарна съм на късмета си, който ме срещна с Бистра и Марина. Да намериш точните, твоите хора, с които да градите в една посока, е най-голямото щастие, което много малко групи имат. Обикновено това е „препъни камъкът” във всяка група. Освен, че Бис и Маринка са изключителни музиканти, на първо място те са изключителни като личности.

(Бистра) - Ние обичаме това, което правим, и в това е най-голямото щастие. "Хипнотик" е семейство, приятелство, любов. Може би там някъде се крие тайната....

-Подготвяте нов албум и клип, работите върху няколко авторски парчета. Какво е усещането да изпълняваш музика, създадена специално за теб като артист?

(Мария) - За мен в това е смисълът да бъдеш артист, да участваш в целия музикален процес, да предадеш своето послание на публиката.

(Бистра) - Зад създаването на едно парче стои голям екип от хора. В този ред на мисли музиката, която създаваме е наша. Имаме огромното щастие да работим с екип от приятели и прекрасни музиканти.

(Мария) - И тук можем много да се похвалим с един от тях - Светлин Къслев! Един от най-успешните композитори у нас, който притежава впечатляващ опит и биография. С него работим по-целия предстоящ албум, в който още по-смело ще преплитаме стилове. Съвсем скоро ще представим втория сингъл.

-Как се подготвяте преди да се качите на сцената? Имате ли личен стилист или гримьор?

(Бистра) - С натоварената ни програма трудно можем да синхронизираме календарите си с любимите ни стилисти и гримьори за всяко качване на сцена. За цялото това време ние успяхме да вземем много от тях и смея да твърдя, че сме развили талант.

(Марина) - Аз съм единствената от групата, която разполага с личен гримьор и това е Бистра Копринкова.

(Мария) - Стайлингът на "Хипнотик" се е превърнал в наша запазена марка и със сигурност допринася за появата ни на най-престижните сцени, не само в България. За него ни помагат нашите любими партньори от Sandro Ferrone Bulgaria.

-Днес кое е по-важно на сцената – визията или талантът?

(Марина) - Талантът е абсолютно задължителен в нашата сфера. Срещат се доста хора, които слушат с очите си... затова и визията не е за подценяване, а ние сме късметлийки, че разполагаме и с двете.

(Бистра) - Талантът, разбира се! Визията е едно страхотно допълнение…

(Мария) – Талантът е красотата, която виждам в хората.

-Трудно ли е да си музикант у нас? Как се справяте с тежките моменти, откъде черпите сила?

(Бистра) - Tрудни моменти винаги има, именно те ни изграждат. С времето ние успяхме да докажем себе си, името си, таланта си. Използваме тези моменти, за да правим музика. Тя е най-доброто лекарство.

(Марина) - Срещат се и трудни моменти, но когато резултатът от постигнатото е положителен, това ни дава сили и вдъхновение да продължим напред.

(Мария) - В някои отношения е дори абсурдно да си музикант у нас, но всяко нещо има своите плюсове и минуси. Живеем в малка държава, в която е много по-лесно да изградиш името си и да си добре познат на публиката, отколкото ако правиш същото да речем в Америка.

-Смятате ли, че жените са по-добри музиканти от мъжете?

(Марина) - Не разделям музикантите на мъже и жени, тъй като всеки изпълнител носи своята идентичност, душевност и емоциoналност, които успява да представи по един или друг начин... кой по-добър, кой по-лош.

(Бистра) - Не! Не можем да делим таланта по пол, кръвна група или националност. Кой е по-добър: Мадона или Майкъл Джексън? Същото е....

(Мария) – Бис, специално за Майкъл Джексън... той-не е по-добър, той е най-великият артист, завинаги!