Поддържането на еластичността на кожата чрез хранителна диета, достатъчна консумация на вода и редовни упражнения са само някои от нещата, които могат да са полезни едновременно за предотвратяване не появата на стрии, както и за заличаването им.

Въпреки че може и да правим най-доброто, за да предотвратим появата на този проблем, те понякога неизбежно се появяват.

Тъй като отърваването от белезите напълно може да бъде безкрайно трудно, има разнообразие от решения, които да използваме, за да ги направим по-малко видими.

Но на първо място - какво представляват стриите?

Стриите са белези или още кожни разкъсвания които се появяват по някои части на кожата в резултат на различни прични. Най-често са разположени в областта на гърдите, корема, областта на ханша. Най-често стриите се появяват в периода на бремеността, в резултат на резки промени в теглото, дехидратация на тялото (суха кожа), намаляване на някои мускулни групи, хормонални проблеми или лечение с някои лекарства (например кортикостероиди.). Кожата се разтяга прекомерно, което води до поява на тези линии, които в началото са с червен цвят, а по-късно стават най-често бели.

"Стрии" не е срамна дума

Как да се справим със стриите?

Обикновено продуктите, които са под формата на масла, са най-добрият вариант за превенция и лечение на стрии. Но, разбира се, има и ефективни формули под формата на кремове и лосиони. Лечението на стриите обикновено е продължително и изисква всекидневно прилагане на качествени анти-стрии продукти.

На пазара има много кремове, които ще ви помогнат да се справите с това. Ако сте скептично настроени към ефикасността им, обаче, или пък бихте използвали домашни рецепти има множество алтернативи, от които да се възползвате.

Витамин Е е доказано ефикасен в заличаването на белезите, така че използването на капсули витамин Е за домашно приготвени кремове против стрии е препоръчително.

Ето и няколко рецепти, които да изпробвате:

Крем с кокосово масло

Кокосовото масло е естествен лек, който е широко използван за заличаването на стрии. То е отличен избор за тези, които искат мека, гладка кожа, която е добре хидратирана.

За крем против стрии ще трябва да използвате: една чаша кокосово масло, 2 чаени лъжички олио с витамин Е, 2 супени лъжици масло от пшеничен зародиш, както и 4 супени лъжици стрит пчелен восък.

Смесете съставките в малък съд и ги загрейте на котлона докато восъкът се стопи. Оставете сместа малко да изстине и я поставете в плътно затворен съд в хладилника. Използвайте този крем ежедневно и не забравяйте, че постоянството е ключът към добрите резултати.