Зодиите, подвластни на Водата – Раците, Рибите и Скорпионите, трябва да се грижат най-вече за чистотата на кожата си и за овлажняването й.

Затова е желателно всяка сутрин, особено Рибите, чиято кожа е нежна, да изчиствате кожата си с меко почистващо средство и да нанасят хидратантен крем.

Стихията на Огъня – Стрелците, Овните и Лъвовете, имат свойството да ускоряват всички жизнени процеси. Затова всичко, свързано с кожата им, се случва с ускорено темпо.

Затова е добре тези врящи процеси да бъдат леко охладени. Представителите на огнените зодии е добре да използват козметика и маски, които съдържат охлаждащи добавки и успокояващи компоненти.


За тези знаци са характерни честите възпаления, затова за тях са необходими козметични средства с антисептични и антибактериални свойства.

Стихията на Земята – Телци, Деви и Козирози – е характерна с това, че представителите й са с кожа, която лесно се наранява, тъй като е тънка и нежна.

Заради това са им противопоказани разтриванията, дълбоките масажи и други по-силни действия. Трябва да се използва козметика за чувствителна кожа.


Най-добре е такава, която не трябва да се измива с вода. Най-добрият вариант са козметичните масла, които се нанасят с памучно тампонче.

Въздушните зодии – Водолей, Близнаци и Везни – имат кожа, която трябва да диша. Затова тя е доста пореста. За да се почисти, направете парна баня, а след това навлажнете с тоник и върху топлата кожа нанесете крем.