Автор
Woman.bg

Кожата ни става по-хубава,когато спим гримирани

Разбира се, че не е добре всяка вечер да си лягаме, без да изтрием грима си, но от време на време е допустимо.

Случвало ви се е да пробвате всякакви гелове, кремове и лекарства против пъпки и нищо да не помага? Опитайте този метод тогава: не трийте грима си преди да си легнете.

Гримът ще ви помогне, защото инфекцията ще излезе по-лесно на повърхността и ще можете да премахнете несъвършенствата си още на следващата сутрин.

Важно: този трик не действа против кистозно акне. Разбира се, че методът противоречи на досегашните съвети на дерматолозите, но е изпробван и действа.Когато страдаме от инфекция, тялото се справя с нея, като я изкарва на повърхността на кожата ни. Спейки с грим, просто забързваме процеса.

А защо кремовете и геловете против акне не помагат?

Защото пречат на заздравителния процес и инфекцията не се премахва напълно. Пъпките просто изсъхват и се получават мъртви клетки. Истината е, че ако поддържаме кожата си с помощта на обикновени почистващи лосиони, ще получим много по-добър резултат.

Всички експерти са съгласни, че пъпките трябва да се премахват, когато имат връхче. Но е важно да измивате ръцете и лицето си преди това. След като отстраните несъвършенствата, използвайте дезинфекциращ лосион.