Както ви обърнахме внимание преди няколко дни, съвсем скоро ще настъпи времето, в което ще се наложи да обърнете гръб на голите рамене и ефирните летни рокли.

Добрата новина е, че това съвсем няма да попречи на стилната ви визия. В студените есенни дни винаги на помощ идва доброто старо кожено яке, което може да ви топли безотказно години наред.

Всяка дама трябва да има в гардероба си поне две кожени якета – тънко за последните летни дни и дебело за есента. Разбира се, съществуват безброй модели в различни цветове, които никога не излизат от мода и това превръща качественото кожено яке във винаги добра инвестиция. Вся,ка елегантна или закачлива лятна рокля, без значение от модела, може да бъде допълнена достойно от стилно кожено яке. Ако се чувстваме мъжко момиче, можете да направите много сполучлива комбинация от каквито дънки си пожелаете, фланелка и кожено яке. Нека разгледаме някои от класическите и модерни варианти на любимата ни връхна дреха.

Добрата стара рокерия

Моторджийско яке

С капси

С ресни

Бомбер

Разбира се, много е важно да обърнете внимание и на материала, от който е изработено якето. Най-издържливите видове кожа са волската кожа, телешката кожа, конската кожа и биволската кожа. Те са по-подходящи за средата на есента, тъй като не са никак леки. Ако си търсите нещо по-деликатно и не толкова сгряващо се огледайте за яке от агнешка кожа. Може да попаднете и на якета от „пресована кожа“, което означава, че са от отпадъчни материали от обработката. В случай, че желаете якето ви да изглежда по-лъскаво, ви трябва такова от лакирана кожа.

Ако сте ревностни природозащитници, то трябва да знаете, че има красиви якета и от изкуствена кожа. Съществува и изкуствена еко-кожа, която почти се доближава до естествената.