Автор
Woman.bg

Кожа, коса, грим... Как се поддържа Селена Гомес

Нe знаем за вас, но нашият екип обожава да се рови из тоалетките и козметичните чантички на звездите. Интересено е да видиш с какъв шампоан се къпе Дженифър Анистън или с какво подчертава веждите си Миранда Кер, например. Удоволствието става цялостно, когато всички тези подробности около грижата им за външния вид са споделени пред големи медийни издания, които с годините са се сдобили с доверие и уважение не само от страна на хилядите читатели, но и от страна на самите звезди.

И така, нека днес ви срещнем със Селена Гомес, която даде интервю за IntoTheGloss.com. Пред редактор от сайта тя сподели подробности около това как глези кожата си, какъв грим предпочита и защо използва екстеншъни. Приятно ровене в козметичната приказка на Селена.



Грижа за кожата

Селена споделя, че вечните ѝ идоли в красотата са баба ѝ и майка ѝ. Според младата певица и актриса тези две дами имат съвършените навици в поддържането на бляскава и мека кожа, като една от основните чудодейни състваки на красотата им е олиото на Olay.

Самата Селена е изградила свой собствен разкрасителен ритуал, който обича да изпълнява 4-5 пъти в седмицата. „Използвам електрическата си четка за почистване на лице Clarisonic докато съм под душа. Правя това 4-5 пъти в седмицата, за да може кожата ми да диша преди всичко останало, което ѝ предстои. Dr. Dennis Gross Clinical Concentrate Radiance Booster, поставен на скулите и около очите, помага да съживиш лицето си. Но продуктът, който наистина прави чудеса е First Aid Beauty’s Eye Duty Triple Remedy – ако имате тъмни кръгове под очите, няма по-добро решение! The Biore Deep Cleansing Strips почистват порите на лицето много, много добре.“

В дните, в които Селена не изпълнява този ритуал, а те са не повече от два, певицата твърди, че минава с едно обикновено и „мързеливо“ измиване с лосион за лице.

Грим


“Друго нещо, което научих от баба и мама е, че по-малкото винаги по-добре – никога не трябва да изглеждаш прекалено претрупана. През повечето време обичам да залагам на естествена, матирана визия, но когато съм на червения килим – тогава всичко опира до бляскава визия в стил Ева Мендес. В ежедневието си използвам фон-дьо-тен Laura Mercier Oil Free Supreme Foundation в цвят „Златно бежово“. След това слагам молив за вежди в тъмен нюанс на Benefit, а накрая завършвам с бронзера The Body Shop Baked to Last. И това е! В ежедневието си почти никога не нося червило или гланц, но ако все пак използвам, то ще е Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer върху молив на Nars. Сутрин и вечер нанасям серум върху устните, за да ги поддържам меки и хидратирани. Сенките за очи на Victoria’s Secret Deluxe Eye Palette и по-специално палитрата Screen Siren са любимият ми грим за очи. Използвам и черна очна линия. О, използвам също така и изкуствени мигли, които много ме улесняват.”



Коса

„Много често нося екстеншъни. Те ми създават чувство за безопасност, когато съм на сцената. Хубаво е да имаш дълга до кръста коса, която не е твоя, и преминаваш покрай феновете, които протягат ръце към теб, за да те пипнат. А и освен това ме карат да се чувствам хубава. За екстеншъните използвам шампоан и балсам на U Luxury. Ако се заплетат, впръсквам Unite 7Seconds Condition Leave In Detangler и буквално след секунда мога да се разреша спокойно. Когато съм с естествената си коса, а тя е вълниста и стърчаща, ползвам спрейовете Oribe Après Beach Wave and Shine Hairspray или Dry Texturizing Spray, които добре фиксират и омекотяват косата.“



Тяло

"Обичам да прекарвам много време под душа. В момента ползвам скраб за тяло The Bath and Body Works Aromatherapy Sugar Eucalyptus Tea Scrub, а също и кална терапия USPA Mud Therapy Complete Body Rejuvenator. Много е забавно, когато нанесеш терапията върху цялото си тяло - изглеждаш като излязла от блато с кал. Първо, пускам гореща струя вода, ексфолирам със скраба и четка за тяло от The Body Shop, а после се намазвам с калта и стоя известно време, докато засъхне. След това може да се обръсна, използвам крем за бръснене на EOS."

Аромати

„Преди да напусна родния си дом имах много свещи в стаята си. Днес имам собствена къща и всяка стая си има свой аромат! Обичам да ги паля всяка вечер, просто защото ме карат да се чувствам добре. Любимите ми аромати са Voluspa Mokara и Voluspa Saijo Persimmon, като нито един от двата не е скъп. Само веднъж си купих Le Labo и ги палих в спалнята си, но те са твърде скъпи. Имам си и свещи в автобуса, с който ходя на турнета.

Що се отнася до парфюм - винаги Dior.“