Мъжете могат да са привлекателни с външен вид, чувство за хумор, цялостно излъчване, характер, интелект и какво ли още не. Някои професии обаче определено могат да направят определени представители на силния пол по-привлекателни за нас.

Военни, полицаи, моряци, изобщо мъже с униформи. Те са силни, здрави, в добра физическа форма и някак вдъхващи сигурност. А униформите, униформите са наистина страхотни. Неслучайно това се е превърнало в клише във всякакви истории. И като казахме клише...

Водопроводчик, градинар, доставчик на пица – всички тези баналности от порно филмите също определено имат съществуващи модели в реалността. Привлекателното в тези мъже е ситуационността на всички тези възможни сценарии - мъжът е непознат, привлекателен (дано) и последвалият контакт ще бъде еднократен, а не имащ възможността да се превърне във връзка. И това е прекрасното.

Барманите са психотерапевтите на XXI-ви век. Знаят какъв коктейл да ти предложат и само те знаят какво наистина пиеш. Ключовото е, че обикновено са център на всички събития, духовити и умни са, а ако не са красиви, то все някак са магнетични, иначе нямаше да работят точно това. Те са изслушали всякакви истории, опитвали са късмета си с всякакви жени и наистина са опитни в изкуството на разговора и флирта. Което е привлекателно, защото е далеч от повечето мъже, които използват едни и същи заучени фрази.



Диджеите
няма как да не са привлекателни - те ни карат да танцуваме още и още, а след това има любимо парче, след него е още по-любимо. И докато се усетим, сме танцували часове без прекъсване. И някак са хората с власт да решат какво именно ще се случи с вечерта като настроение и ритъм.

Музикантите – почти няма жена, която да не се е влюбвала в любимата си рок-, поп- или каквато и да е там звезда. Плакатите от стаите ни преди години, посещаването на концерт, взимането на автограф - всичко това са изключителни неща в живота ни и просто няма как китаристът на любимата ви група да не е и обект на други ваши желания.

Човекът на изкуството е събирателен образ за художници, писатели, режисьори, актьори, танцьори и представители на всякакви други арт професии. (Умишлено отделихме музикантите, защото тяхната притегателната способност е различна и в други параметри.) Тук съвсем логично участие взима егото ни - може той да ни посвети следващата си книга или да ни обезсмърти в портрет, а защо не и да базира герой в следващата си пиеса именно на нас? И, да - на премиера/изложба всички погледи са вперени в него, а неговият - в нас.

Спортистите (не е задължително да са футболисти, нека се разберем) винаги са привличали с вниманието ни и има много причини за това. Те са в прекрасна форма, а ако са и сравнително популярни, няма как да не са магнит за погледите и интереса на много жени. А когато някой е наистина харесван, става лесно и по-харесван.

А каква е професията на вашия мечтан партньор?




Автор: Благовеста Дамянова