Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на наградите ''Изборът на критиците''?

Сезонът на филмовите награди продължава с пълна сила.

След златните глобуси, вчера бяха раздадени наградите "Изборът на критиците". В рамките на церемонията за най-добър филм бе определен 12 Years a Slave ("12 години робство"), който вчера бе номиниран и за награда "Оскар".

.
Както при връчването на "Златен глобус" Матю Макконъхи и Джаред Лето отново спечелиха статуетките за най-добър актьор в главна и най-добър актьор в поддържаща роля. Двамата игрят болни от СПИН в базирания на реални събития Dallas Buyers Club. Лето, който е в ролята на транссексуална жена, посвети отличието на всички жертви на болестта и всички, които в момента се борят с нея. Матю Макконъхи пък благодари за възможността да влезе в "живот, който със сигурност си заслужава да бъде на голям екран".


Журито отличи Леонардо ди Каприо за най-добър комедиен актьор за "Вълкът на Уолстрийт" на Мартин Скорсезе. Марк Уолбърг пък завоюва статуетката за най-добър екшън актьор в Lone Survivor.

При дамите Кейт Бланшет бе отличена в категорията за най-добра актриса за ролята си в "Син жасмин").

Дебютантката Лупита Ньонго (12 Years a Slave) спечели наградата за във второстепенна роля.

Ейми Адамс ("Американска схема") отнесе приза за актриса в комедийна роля, а Сандра Бълок спечели за актриса в екшън филм за участието си във фантастиката "Гравитация". Нейният създател Алфонсо Куарон пък беше обявен за най-добър режисьор, а филмът за най-добра фантастика/хорър продукция.

Her на Спайк Джоунс отново завоюва отличие за оригинален сценарий, като лентата е номинирана за същата категория от Академията, както и за най-добър филм.

Актьорите Жюли Делпи и Итън Хоук, както и режисьорът на трилогията с тяхно участие Ричард Линклейтър, спечелиха награда за "гениалност" на името на Луи XIII. През миналата година те представиха "Преди полунощ", продължението на "Преди изгрев" и "След залеза".


"Замръзналото кралство" пък беше обявен за най-добър анимационен филм.