Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената на наградите "Тони"?

Мюзикълът "Ръководство на джентълмена за любов и убийство" беше определен за музикална комедия на годината на 68-та церемония по раздаването на наградите "Тони" в Ню Йорк.

Всяка година наградите "Тони" се връчват на най-добрите в областта на театралното изкуство. Тази година без никаква изненада статуетката за най-добър актьор в музикална комедия отиде при Нийл Патрик Харис за ролята му на източногерманския транссексуален рок певец Хедвиг в мюзикъла "Хедвиг и гневният инч".

Нийл Патрик Харис със спечелената награда "Тони"

В мюзикъла Харис е с дълга платиненоруса перука, къса пола и дързък грим. Той беше аплодиран дълго от зрителите в Рейдио сити мюзик хол в Ню Йорк преди да приеме наградата "Тони" за ролята, която, както сподели, го "ужасила".

Нийл Патрик Харис на наградите "Тони", облечен в костюма си от мюзикъла

40-годишният актьор, певец и продуцент, който четири пъти е бил водещ на наградите "Тони", е известен с ролята си на Барни Стинсън в сериала "Как се запознах с майка ви". Мюзикълът "Хедвиг" получи отличие и за най-добро съживяване на музикална комедия.

Актрисата Одра МакДоналд влезе в историята, като спечели на 44 години шестата си награда "Тони" за ролята си на Били Холидей в пиесата Lady Day at Emerson`s Bar and grill. Това е безпрецедентен рекорд.

Одра МакДоналд със спечеленото отличие

Брайън Кренстън, който играе героя Уолтър Уайт в сериала "В обувките на Сатаната", спечели "Тони" за най-добър театрален актьор за дебюта си на Бродуей в ролята на бившия премиер Линдън Джонсън в пиесата All the Way. Тя спечели Тони и за най-добра театрална пиеса.

Наградата за най-добра актриса в музикална комедия спечели 31-годишната Джеси Мюлер за ролята й в Beautiful, the Carole King Musical, разказващ за живота на американската певица Керъл Кинг.

Джеси Мюлер със спечеленото отличие

Наградите "Тони", които за театъра и мюзикхола са като Оскарите в киното, се раздават след гласуване на около 800 представители на индустрията и медиите и са разпределени в 26 категории. Водещ на 68-та церемония беше актьорът Хю Джакман, а на сцената се качиха още цяла плеяда звезди, включително Брадли Купър, Кевин Бейкън, Луси Лиу, Клинт Истууд, Итън Хоук, Глория Естефан и Тина Фей. Бродуей е допринесъл с 12 милиарда долара за икономиката на Ню Йорк в сезон 2012-2013 г. и е приел около 12 милиона зрители.

Вижте нашите номинации за най-добре облечена звезда на наградите в галерията, а в края на материала можете да намерите анкетата, в която да подкрепите своята фаворитка!!!