Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената на наградите "Еми"?

Вчера в Лос Анджелис се състояха 68-ите награди "Еми" – най-престижните телевиозионни отличия в света.

Водещ на тазгодишната церемония бе Джими Кимъл, а едночасовото събитие премина под белега на политическия хумор.

Големият победител на вечерта бе фентъзи сагата Игра на тронове, който отнесе цели 12 награди, включително и за най-добър драматичен сериал.

В категорията за най-добър драматичен сериал той надделя над конкуренти като "Господин Робот", "Обадете се на Сол", "Американците", "Вътрешна сигурност", "Къща от карти", "Имението Даунтън".

"Народът срещу О'Джей Симпсън" спечели 5 от 22-те награди, за които беше номиниран, включително за кратък сериал, за най-добра актриса и най-добър актьор в мини сериал - Сара Полсън и Кортни Б. Ванс, както и за най-добър актьор в поддържаща роля в мини сериал или телевизионен филм - Стърлинг К. Браун.

Награда "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал получи Рами Малек за ролята си в "Господин Робот", а за най-добър актьор в комедиен сериал беше отличен Джефри Тамбор за участието му в "Прозрачен".

Награда "Еми" за най-добра актриса в драматичен сериал спечели Татяна Маслани за ролята си в "Клонинги", а за най-добра актриса в комедиен сериал беше отличена Джулия Луи-Дрейфъс за участието й във "Вице". Лентата бе отличена и със статуетка и за най-добър комедиен сериал.

С наградите за най-добра актриса и най-добър актьор в поддържаща роля в драма бяха отличени съответно Маги Смит за ролята си в "Имението Даунтън" и Бен Менделсон за "По кръвна линия".