Скорошно проучване на Университета на Единбург, както и на зоопарка в Бронкс, ни показва любимите ни котки в интересна, но и плашеща, нова светлина, пише Bordom Therapy, цитиран от Obekti.bg.

Сравнявайки поведението на домашните котки с това на техните диви братовчеди, учените са установили нещо толкова притеснително, че вече ще ви се налага да спите с едно отворено око.



Да, домашните котки могат да бъдат много сладки, но и да подготвят убийството ви в същото време.

Учените сравняват домашните и големите и диви представители на вида в природата по пет характеристики - склонност към нови неща, съзнателност, екстровертен/интровертен характер, невротичност и добро поведение.



Така те установили, че домашните котки и лъвовете споделят до голяма степен характеристики, свързани с желание за доминация, импулсивност и невротичност. Всъщност, ако котката ви беше по-голяма, като нищо можеше да гледа на вас като нова съставка в обедното меню.

Именно разликата в размера е основната причина за все още сдържаното поведение на домашния ви любимец. С други думи, котката ви може да е подла, но не е глупава.

За щастие, не всичко се върти около убийствата; учените изтъкват, че котките могат да бъдат игриви и влюбчиви, но хората трябва да знаят, че при всички положения са пуснали хищник в дома си.

Котките могат да са вашите верни приятели до момента, в който... вече не са. Ами сега...