Дългите нокти отново са на мода! Разбира се описаният по-долу маникюр едва ли е подходящ за всеки ден, но ние ви съветваме все пак да го пробвате поне веднъж.

"За"

Тези остри нокти ще придадат на общия ви образ дързост, предизвикателност и сексапил. Освен това са чудесно поле за развихряне на творческия ви потенциал. Ако покриете ноктите с телесен лак и добавите лепенки с метален блясък, ще получите маникюр в стил „бохемски шик“.

"Против"

Заострена форма може да се придаде само на плътни и твърди нокти. Ако по природа нямате такива, ще трябва да си изградите изкуствено ноктите при маникюрист, което на свой ред ще изтъни още повече нокътната пластина.

Този маникюр привлича вниманието и затова изисква кутикулата и кожата на ръцете да са в безупречно състояние. Или си направете идеален маникюр, или се откажете от самата идея за „котешки нокти“ и си направете къс маникюр с ярък или пастелен лак.

За да не изглеждат ръцете ви като орлови лапи, постарайте се да направите маникюра си старателно и да не губите чувство за мярка.

Четете още: Флорален маникюр за лятото

Как?

- първо се погрижете за кожата на ръцете – овлажнете я и почистете кутикулата;
- изпилете симетрично краищата на нокътя към острия връх с леки движения на пиличката, движението трябва да е от върха на нокътя към пръста;
- използвайте прозрачен лак за основа, той ще укрепи нокътната пластина;
- нанесете два слоя от основния лак и не забравяйте да покриете с финален пласт прозрачен лак, гланцов или матов по ваш избор.

Най-важното е външният ви вид да е идеален чак до връхчетата на пръстите!