Автор
Woman.bg

Колко от вас мислят за друг по време на секс?

Около 57 процента от хората по света си представят, че са с друг партньор по време на секс. Интересен факт обаче е, че четиридесет на сто от тях си мечтаят не за Брат Пит, Анджелина Джоли или за други сексапилни звезди, а за бившата си половинка, сочи ново британско проучване.

Проучването е направено от британска компания за секс играчки, като в него са взели участие три хиляди доброволци. Според изследването господата и дамите предпочитат да си се представят в леглото с хора, които са им били близки вече, а не с далечните за тях известни личности.

Четете още: 5 полезни урока от порното

Резултатите от проучването показват също така, че хората прибягват до този метод, когато са имали скорошно пререкание с половинката си.

Специалистите, провели изследването, са категорични, че сексуалните фантазии са нещо напълно нормално и дори са полезни за здравето ни. С мечтите за друг партньор обаче не бива да се прекалява, защото това може да породи проблеми в сегашната ни връзка и дори да я разруши напълно.

Изследването сочи, че 45 процента от дамите обичат да си представят друг партньор по време на секс и това им се случва доста често. Оказва се още, че хората между 35 и 44 години се отдават най-често на сексуални блянове, свързани с предишния им партньор.

Според данните от проучването дамите най-често си мислят за бившата си половинка в леглото. По-малка част от тях си фантазират, докато се къпят и докато са на работа.

Четете още: Най-досадните неща в спалнята

Хората си мечтаят за друг сексуален партньор, не само когато са се скарали със сегашния си. Подобни фантазии могат да се породят, когато познаваме постоянната си половинка твърде добре и тя вече не ни е интересна.

Когато партньорът ни отказва да опита нещо ново в леглото, също затваряме очи и си представяме, че сме с друга личност, за да си върнем тръпката.

Мнозина признават, че за да си осигурят различно усещане в леглото, без да изневеряват, предпочитат да правят любов на тъмно и да си въобразяват, че ги докосва друг човек.