Не можем и не искаме да си представяме Коледа без нещо сладичко. Предлагаме ви рецепта за един наистина вкусен кейк, който ще се хареса на цялото ви семейств.

Този кейк е и добър избор за подарък, ако отивате на празненство при приятелско семейство, а не знаете какво да им подарите.

Най-важното е рома, затова използвайте качествен ром. Може да се използват орехи в тази рецепта, но ако не обичате орехи, използвайте каквито си поискате ядки. Въпрос на вкус.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Разбийте до пълно разтопяване половин чаена чаша размекнато масло или маргарин и една чаена чаша захар. Добавете 3 добре разбити яйца и пак бийте до пълно размесване на съставките.

Пресейте 1 ч.ч. брашно с:
½ с.л. сода за хляб
½ ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
щипка сол

Малко по малко прибавяйте така омесените съставки към яйчената смес, като след всяка прибавена лъжица разбърквайте добре. После добавете 50-60 гр. ром. Накълцайте на много ситно 2 ч.ч. стафиди и ги размесете с 2 ч.ч. натрошени орехи или друг вид ядки.

Излейте готовата смес в добре намазнена около 25-27 сантиметрова продълговата тавичка.

Пече се в предварително загрятата фурна за около 70 минути или до пълна готовност като се наблюдава непрекъснато.