Колагенът е един от най-важните протеини. Той представлява цели 33% от всички протеини в човешкото тяло и около 75% от кожата, косата, ставите, мускулите, сухожилията и хрущялите. След навършване на 25 години количеството на собствения колаген намалява с 1.25% всяка година, а около 40 е почти напълно изчерпан.

Резултатите от липсата на колаген са винаги забележими- по-дълбоки линии и бръчки, отпуснат овал на лицето, по-видими и разширени пори. Ставите и костите също страдат от липсата на колаген. Затова като превенция на остеопорозата лекарите препоръчват приема на чист колаген.

PURELOGICOL е английска компания, която се фокусира изцяло върху колагена. Заедно с учени от B.A.B.T.A.C успява чрез ензимен процес да ,,разбият'' молекулата на колагена на микро-колагенови пептиди, които могат да преминат през стените на тънките черва и така да бъдат максимално усвени. PURELOGICOL е единственият 100% чист колаген с молекула под 2000 далтона, чиято ефективност е потвърдена от независими клинични изследвания. Освен с малката молекула, PureLogicol е уникален и със своя богат състав – съдържа цели 18 ценни за здравето и красотата аминокиселини. PURELOGICOL е и единствената хранителна добавка с чист колаген, чийто ефект е доказан в независими клинични изследвания / двойно-сляп плацебо тест/. Резултатите са удивителни – още след третата седмица дълбочината на бръчките е намалена с 43%, влажността на кожата е увеличена с 25%, а порите намалени с 35%. Медицинският Институт на Харвард потвърждава, че 100% чистият колаген укрепва съединителните тъкани, което е от най-голямо значение за превенция на остеопорозата. Неслучайно Мадона, Кристин Дейвис и куп други звезди от шоу бизнеса и спорта поддържат здравето и красотата си с именно с този ,,звезден'' колаген! Учените от PURELOGICOL са съчетали уникалния микро-колаген с мощен коктейл от нано-витамини в комплексна подмладаваща серия от козметични продукти. Продуктите на марката са изключително чисти, с богати на редки и луксозни съставки формули. Не съдържат алкохол, парабени и изкуствени аромати.

PURELOGICOL капсули 100% чист колаген е хранителна добавка, която съдържа високоусвоими микро-колагенови пептиди. Формулата е богата с 18 аминокиселини, които са основният фактор за здравето на нашата кожа, коса, нокти и стави. PureLogicol видимо намалява фините линии и бръчките, заздравява ноктите и косата. 100% чистият колаген подпомага и укрепването на ставите. PURELOGICOL НЕ съдържа: добавки, холестерол, консерванти, глутен, жито, пшеница, лактоза, захар, оцветители, мая. 100% чистата формула обяснява липсата на странични ефекти и при по- продължителен прием. Приема се по 3 капсули вечер преди сън. Научно доказано е, че колагенът се усвоява най-добре през първите 45-90 мин от съня. Препоръчителен прием за максимален ефект – от 3 до 6 месеца, след което се препоръчва почивка от 1-1,5 месеца. Резултатите от приема на колаген PURELOGICOL са видими още след четвъртата седмица.