Ако трябва да съм напълно честна, кулинарните ми умения не са на особена висота. Затова всеки път, когато се заемам с готвене , искам ястието, което ще майсторя, да бъде не само вкусно, но и лесно за приготвяне.

Кокосовият лайм пай, чиято рецепта ще ви представя днес, е и двете.

Ето и рецептата за приготвянето на този лек и вкусен летен десерт:

Необходими продукти

За блата:

1 1/2 пакет крекери (около 54 крекера)

1/2 чаша масло (оставено на стайна температура)

1/2 чаша неподсладени кокосови стърготини

3 супени лъжици захар

За пълнежа:

4 жълтъка

400 мл. подсладено кондензирано мляло

3/4 чаша фреш от лайм (около 6 лайма)

бита сметана за топинг

Начин на приготвяне:

Намачкайте бисквитите с ръце на малки парченца, като внимавате да не станат изцяло на прах. Прибавете захарта, маслото и кокоса и с ръце мешайте сместа до получаването на рохкав блат, който да е добре слепен. Ако не е, прибавете още масло, докато не стане.

Поставете блата във форма за пай и го оставете да поизстине в хладилника за 15 минути. След това го сложете във фурната на 175 С за 18 минути или докато не започне да получава кафяв цвят.

Докато блата на пая се пече, започнете с помощта на миксер да разбивате кондензираното мляко и жълтъците. Прибавете към тях сока от лайм и отново разбийте добре. След като блата е изпечен и изваден от фурната, изсипете върху него сместа за пълнежа, като няма нужда преди това да чакате блата да изстине. След като сте прибавили пълнежа към блата, оставете десерта да се пече още 16 минути.

Изкарайте пая от фурната и го оставете добре да изстине, след което го сложете в хладилника да се охлади. Преди да сервирате десерта, прибавете към към него битата сметана.

Приятно похапване, дами, и не забравяйте, че всяка закуска е по-вкусна с чай от Ahmad Tea. Затова ви предлагаме да комбинирате кекса с черен чай „Ърл Грей", представляващ фина смесица от ориенталски чайове, наситена с аромат на бергамот.