Вкусът на свободата да експериментираме в кухнята е толкова сладък.
Днес миксираме три основни тенденции на съвременната кулинария - здравословно хранене, веганство и диетично хранене.
В ролята на диетичен продукт е кокосът, веган героите са оризовото брашно, семената от чия и не само, а в главната роля е шоколадът, който носи щастие и здраве.
Време за подготовка: 20 мин
Време за печене: 35 мин
Трудност? Никаква
Ефект? Блажен!
Основните продукти и количества са:
60 мил.г кокосово олио
45 г семена от чая
150 мил.г кокосов крем
125 г кафява захар
30 г какао
30 г настърган кокос (необходима е една допълнителна шепа за поръсване на кекса)
1 бр сода за готвене (без глутен)
Сипете 130 мл вода в съд, където ще накиснете семената от чия. Оставете ги да престоят за 15 мин, като от време на време разбърквате.
В купа смесете брашното, содата за готвене, шоколада и настъргания кокос.
Отделно разбийте с миксер яйцата, захарта и кокосовото олио, заедно със семената от чия, напоени с вода.
После добавете кокосовия крем и разбъркайте в продължение на още една минута.
Сега остава да смесите всичко и да излеете сместа във форма за кекс.
Слагате я във фурната за 35 мин на 160 градуса и готово!