Вкусът на свободата да експериментираме в кухнята е толкова сладък.

Днес миксираме три основни тенденции на съвременната кулинария - здравословно хранене, веганство и диетично хранене.

В ролята на диетичен продукт е кокосът, веган героите са оризовото брашно, семената от чия и не само, а в главната роля е шоколадът, който носи щастие и здраве.

Време за подготовка: 20 мин

Време за печене: 35 мин

Трудност? Никаква

Ефект? Блажен!

Основните продукти и количества са:

60 мил.г кокосово олио

45 г семена от чая

150 мил.г кокосов крем

125 г кафява захар

30 г какао

30 г настърган кокос (необходима е една допълнителна шепа за поръсване на кекса)

1 бр сода за готвене (без глутен)

Сипете 130 мл вода в съд, където ще накиснете семената от чия. Оставете ги да престоят за 15 мин, като от време на време разбърквате.

В купа смесете брашното, содата за готвене, шоколада и настъргания кокос.

Отделно разбийте с миксер яйцата, захарта и кокосовото олио, заедно със семената от чия, напоени с вода.

После добавете кокосовия крем и разбъркайте в продължение на още една минута.

Сега остава да смесите всичко и да излеете сместа във форма за кекс.

Слагате я във фурната за 35 мин на 160 градуса и готово!