Автор
Woman.bg

Коко Шанел + Уди Алън = очаквано добра комбинация

Автентични облекла на Коко Шанел спомагат за постигането на светската атмосфера от първата половина на ХХ век в новия филм на Уди Алън "Café Society".

Въпросната лента откри кинофестивала в Кан по-рано този месец, а в средата на юли ще излезе на големите екрани по света.

Действието във филма се развива в бляскавия Холивуд през 30-те години на миналия век и за да бъдат предадени стилът и модата през този период, дизайнерката на костюмите Сузи Бензинджер се обръща към архивите на легендарната Габриел "Коко" Шанел.

Жените от 20-те години на XX век, които повлияха съвременния облик на модата!

„Нямаше как да направя дизайна на този филм, без да се обърна към Chanel. През 20-ти век, Chanel е олицетворение на стил, лукс и блясък… Това е жизненоважна част от историята”, заяви Бензинджер, цитирана от модното издание L'Officiel.

Затова на модна къща Chanel е поверен целият гардероб на двете женски главни роли, поети от Кирстен Стюърт и Блейк Лайвли, като на бранда е възложена и задачата да пресъздаде точно да пресъздаде две емблематични рокли, дело на Коко Шанел. От друга страна, класическият дизайн на сегашните колекции на марката играе основна роля в добавянето на блясък към цялостната картина, включително чрез аксесоари като огърлици, брошки, пръстени и обеци.

Историята на малката черна рокля