Наближава обяд и се питате какво да приготвите. Салата? Не. Супа... тъкмо времето се оправи, да не предизвикваме съдбата. Искаме лесно, бързо и вкусно ястие, което да е ароматно и апетитно, вкусово и визуално.

Какво ще кажете да приготвим блюдо от печени картофи? Хаселбак картофи. Шветска рецепта, идеална за зимния сезон.

Необходимите продукти са:

1кг средно големи картофи

зехтин за поръсване

морска сол и прясно смлян черен пипер

А и 8-10 клончета от розмарин

Пристъпваме към приготвянето. Загрейте фурната до 220º C. С помощта на острът нож, нарежете по дължината всеки един картоф ветрилообразно, без да ги срязвате до долу. След това ги подредете в тавичка за печене с незалепващо покритие и обилно намазана със зехтин. Поръсете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Посипете отгоре розмариновите клончета и печете за около един час или докато картофите се покрият със златиста хрупкава коричка. Извадете от фурната и сервирайте.