Равенството между половете може да бъде нарицателно за съвременните жени, но когато става дума за плащане на сметката на първа среща, жените са изненадващо старомодни.

Изследване, проведено от името на thinkmoney.co.uk, показва, че една на всеки десет жени във Великобритания не би платила сметката, но за щастие кавалерите и не очакват това.

Осем от всеки десет мъже казват, че са склонни да платят цялата сметка на първа среща в сравнение със 17% от жените, които биха направили същото.

Четете още: Защо всичко между нас свърши?

Изследването показва още, че една трета от мъжете биха платили между 40 и 60 паунда за едно излизане, докато по-малко от една на всеки четири жени (23%) също биха похарчили толкова за среща с мъж. Повечето от представителките на нежния пол на Острова отделят между 20 и 40 паунда.

Най-популярната идея за първа среща е излизане на по питие, като 49% от анкетираните казват, че така могат да опознаят потенциалния си бъдещ партньор. 27% предпочитат да отидат да хапнат, 11% от британците ходят на кино.

Дами, а според вас мъжът задължително ли трябва да плати сметката на първа среща или може сумата да бъде разделена между мъжа и жената?

Четете още: Каква си и какви мъже са подходящи за теб?