Заглавието изглежда доста скандално и със сигурност ще има несъгласни с класацията. Тя е изготвена от сайта BeautifulPeople.com. Сайтът е стартиран през 2002 година в Дания, а от 2009 година е отворен за потребители от целия свят, но... само ако са красиви.

Дискриминация или не, това е сайт за общуване между красиви хора. За да се присъедините към него, трябва да изпратите актуална снимка и кратко описание за себе си. В рамките на 48 часа потребителите на сайта гласуват за това дали сте достатъчно красив, за да се присъедините към тях. Възможните отговори си „да, определено“, „хммм ОК“, „хммм, не“ и „НЕ определено НЕ“.

Естествено, съществуването на този сайт е скандално. В Близкия изток се опитват да го блокират, а през 2010 година се вдигна много шум, защото 5 000 души бяха изключени заради това, че са напълнели.

Основателят Робърт Хинце казва „Всички, дори и грозните хора, искат да създадат красиви деца. За това не бива да сме егоистични с гените си.“

На ден в сайта влизат 4 милиона потребители.

Хинце казва: „Няма какво да се лъжем. BeautifulPeople.com може да е грозен морално, но нашият растящ успех е една красива истина.“

Само около 20% от кандидатстващите са одобрени. Скандинавците се справят доста добре - 76% от кандидатстващите жени от Норвегия са одобрени, както и 65% от кандидатстващите мъже от Швеция.

От сайта изнесоха статистика за това по колко процента са одобрени от всяка нация. На тази база може да се състави една примерна класация на най-грозните нации.

Разбира се, такова генерализиране няма как да бъде точно. Ето ТУК но може да видите кои нации са с най-малък процент одобрения от BeautifulPeople.com!