Колкото и странно да ни звучи, някои храни са неофициално приети като "женски" или "мъжки".

Причините за това са много и най-вече здравословни, защото мъжете и жените са устроени по различен начин и съответно организмът им има различни нужди. Докато господата се нуждаят от повече мазнини, ние по-скоро се ориентираме към нещо по-здравословно.

Кексчета, мъфини и всякакви други сладки печива

Известно е, че сладките изкушения са страст на дамите. Мъжете също не са безразлични към кексчетата и мъфините, но като че ли жените сме по-привързани към тези печива.

ШОКОЛАД!

Всеки себеуважаващ се мъж знае как да зарадва половинката си, особено когато тя е в "онзи“ период от месеца, а именно с огромен шоколад или с любимите й бонбони. Не е тайна, че голямата ни слабост са шоколадите, но за съжаление не е препоръчително да прекаляваме с тях.

Салатите

Салатата е задължителна част от обяда и вечерята на всяка дама, която е загрижена за теглото си. Както е пържолата или друго месно ястие за мъжа. Без значение дали е плодова, или зеленчукова, салатата е една от емблемите на дамското меню.

Всичко пълнозърнесто и безглутеново

Напоследък темата за безглутеновите храни е много актуална и причината за това е, че огромен процент от жените по света страдат от тиреоидит на хашимото и други заболявания, свързани с функцията на щитовидната жлеза. Затова е хубаво да знаем кои храни да избягваме и как да ги заменим с нещо, което е също толкова вкусно, но много по-полезно и диетично. Разбира се, тук няма как да пропуснем и любимото ни мюсли (или по-скоро чия и лимец)!

Смутитата

Една от тайните за фигурата на всеки модел. От няколко години насам смутитата са много популярни, тъй като с тях можете да си набавите полезни съставки, изпивайки само една чаша.

снимки: doctoroz.com, womensfitness.co.uk, fittedmagazine.com, earthyandie.tumblr.com, pinterest.com

Последно от woman.bg