Живеем в свят, в който алфа-мъжкарите са на изчезване – вместо да цепят дърва, мъжете влизат в нетрадиционната роля на готвачи, стилисти или медицински сестри. Последното нещо, което ни трябва е да са почти толкова елегантни, колкото нас.

И все пак, всяка жена може да си признае едно нещо - когато види мъж в официално облекло, сякаш нещо в него се променя. Вече притежава някакво особено „пламъче“ в очите, виждате, че все пак може да бъде сериозен и да не ви излага с онзи „анцуг“, с който излиза до магазина. Тогава гордо стоите до него, ръка за ръка и заедно можете да пристъпите прага на официално събитие. Днес ще ви представим нашата класация на най-сполучливите комбинации в мъжкия гардероб за специален повод, когато Той ще излъчва увереност, сексапил и класа:

Смокинг, папийонка, бяла риза, черен панталон, официални лачени обувки

Какво да кажем повече – това е класиката! Можете да сте сигурни, че мъж облечен в такова облекло знае кое е стойностно, притежава особен чар и аристократично излъчване.

Костюм, риза и вратовръзка, официални обувки / челси боти

Това е една от любимите комбинации на мъжете, защото с нея те знаят, че никога няма да сгрешат на каквото и официално събитие да са поканени. Обувките пък са нещо, което всяка жена забелязва и когато те са хубави можете да кажете само „Ехааа“ и да си имате едно на ум – че този мъж има вкус.

Блейзър, риза / тениска, дънки, кожени кецове / челси боти; евентуално тънка вратовръзка

Блейзърът е за разкош, тениската е защото очевидно този тип има с какво да ви изненада, а тънката вратовръзка само загатва финото усещане за стил, което притежава.

Жилетка, риза, дънки / панталон, кецове

За нас няма нищо по-хубаво от това един мъж да бъде креативен, а ние си представяме типа интелектуалец на официално събитие облечен по този начин. Едновременно е елегантен, но и е вложил нещо от себе си. Липсва му само ирландското уиски в ръката.

Кожено яке, спортна блуза, дънки, кецове

Лошото момче си е лошо момче, където и да отиде. Тук можем да изброим няколко имена, които показват, че един мъж може да е стилен, „барнат“, „официален“ в едно солидно черно кожено яке, спортна блуза, дънки и кецове, и да изглежда ужасно секси. Здравей, Адам Лавин, чао, Пиърс Броснън!

Ако се чудите какво мислят колегите от най-големия спортен сайт в България - Sportal.bg, прочетете тяхното експертно мнение по този въпрос тук.