Автор
Роси Кацарова

Когато популярността в социалната мрежа е по-важна от живота...(Видео)

Несъмнено социалните мрежи заемат основно място в живота на съвременния човек. Доколко това е полезно, само времето ще покаже.

Да те улесняват комуникацията и предоставят неограничено количество информация по всевъзможни въпроси. Но истината е, че влиянието на социалните медии върху битието ни започва да придобива плашещи размери.

Комуникацията в мрежата отдавна е изместила тази в реалния живот и не само тийнейджърите, но и все повече възрастни започват да избират виртуалното пред реалното съществуване. Борбата за себереализация в имагинерния свят на социалните мрежи води и до налагането на нова опасна мания – екстремните селфита.

За няколко лайка във Facebook млади хора рискуват живота си и си правят опасни фотографии, често завършващи със смърт. Наша сънародничка на 14 години на име Симона е едно от многото деца в света, загубили живота си след опит за екстремно селфи.

Преди дни пък рускиня влезе в новините с поредната опасна снимка за социалните мрежи. За да събере харесвания в Instagram, 23-годишната красавица Виктория Одинцова, известна като "най-хубавото нещо в Русия след водката", "полетя" от небостъргач в Дубай, който е най-високият в света. В стремежа си да произведе възможно най-уникалния кадър, тя увисна от сградата без предпазни въжета, единствено държана за ръка от рус красавец.

Само миг невнимание и красивата брюнетка можеше да остане в историята като част от криминалната хроника на Обединените арабски емирства – факт, който накара хилядите ѝ фенове в социалната мрежа да се запитат "Струва ли си риска за няколко лайка в Instagram?".



Оказа се, че след като снимките и видеата, които Виктория си прави, са качени в социалната мрежа, тя е привикана от властите в емирството и е принудена да подпише документ, че повече никога няма да застрашава живота си по такъв начин.

Full video (link in bio)! @a_mavrin #MAVRINmodels #MAVRIN #VikiOdintcova #Dubai

A post shared by Viki Odintcova (@viki_odintcova) on