Накратко – къде свършва „ние” и къде започва „аз”?

Грешката на много двойки е, че този деликатен момент от взаимоотношенията често се драматизира излишно и крайните заключениея като „Не ме обича вече” и „Нещо между нас просто не върви” започват да обсебват съзнанието.

Всъщност целият проблем се завърта около това колко време прекарваме заедно с любимия, колко внимание му отделяме и дали то е достатъчно или му идва в повече.

Важното в случая е да си дадете реална представа къде е балансът между това да сте заедно, но и всеки да намира своето лично време и пространство.

Колкото и странно да звучи, сексолозите са на мнение, че прекараното време поотделно сближава двама души. Най-простият пример за това е деликатната тема с приятелите. Всеки трябва да има свой кръг от близки, в който половинката му да намира своето място, но не изцяло и не винаги. Освен, че по този начин винаги ще имате какво да споделите, разкажете и коментирате заедно, ще запазите онази особена връзка между вас, която няма да бъде претопена в „общото цяло”.

Времето, което всеки иска за себе си и заниманията си, не може да зависи от разрешението на другия. Най-нелепото нещо е да „воюваш” с най-близкия човек за свободата си. От подобна битка се пораждат убийствени за връзката емоции като ревност, несигурност, липса на доверие и обида. Много е просто – когато един човек иска нещо за себе си той се опитва да намери всевъзможни начини да го постигне, а когато срещне неразбиране и ограничаване от страна на човека отсреща, това логично води до конфликт и отчуждаване. Всеки един трябва да се опита да разбере нуждите на другия и да направи съответните компромиси.

Ако пренебрегвате сигналите на своя партньор, че има нужда от повече свобода, вие само показвате, че не го разбирате, не уважавате желанията му и мислите само за себе си. А любовта е стремеж да накараш човека до теб да бъде щастлив!

Когато се стигне до неразбирателство, което видимо застрашава връзката ви, е най-добре да успокоите топка и без излишни емоции и предубеждения да поговорите с вашия човек. Агресивността и истерията са най-лошата стъпка към разрешаване на проблема.

Подберете точния момент, когато и двамата сте спокойни и можете да обсъдите нещата като интелигентни и разумни хора. Така ще можете да подберете най-правилните думи, с които да отправите посланието си, така че то да бъде разбрано.

И един приятелски съвет - когато любовта изпадне в беда, не разрешавайте проблема с раздяла. Ако държите на връзката и човека до себе си, на общите ви мечти и извървяния път, то се опитайте да се преборите за щастието си. Не се ли получи, продължете смело напред, с оптимизъм под ръка.

И не забравяй, влюбено гълъбче, от септември ти водиш!