Автор
Woman.bg

Когато и смъртта не може да раздели истинската любов!

"Сега много жени смятат, че луксът в любовта е пътуване до Барбадос. А според мен луксът в любовта е тя да оцелее.Това е лукс, който малко двойки си позволяват. Много повече са онези, които пътуват до Барбадос."

Това са думи на френския писател Фредерик Бегбеде, с които няма как да не се съгласим. За съжаление живеем във времена, в който е все по-трудно да успееш да съхраниш любовта през годините, затова и история като тази на Александър и Жанет Тоцзко от Сан Диего, доказваща, че все още съществува любов за цял живот, стопля сърцето ни.

Двамата са съседчета като деца и още от осемгодишни са неразделни и в игрите, и в белите. През 1940 година се женят, но бракът им не започва безоблачно, защото Александър заминава на фронта по време на Втората световна война. Той се завръща жив и здрав и младите влюбени поставят началото на своята 75 годишна приказка, която докарва на бял свят – 5 деца, 10 внуци и 6 правнуци.

Като пред всяка двойка и пред тях са стояли различни перипетии, но те ги преодоляват заедно и затова, когато Александър става на 95, а Жанет на 94 двамата, сякаш усетили, че краят им е близо, заявяват на децата си, че искат да изпратят живота така както са го изживели, заедно, хванати за ръка. Минават месеци от това признание, когато Александър пада и си чупи бедрото, прикован на легло постепенно здравето му се влошава. Истината е, че той е имал здравословни проблеми и преди това, но Жанет, която е била в отлично здраве изведнъж също се разболява и ляга на леглото до него.

Точно в деня на 75-та им годишнина Александър напуска този свят и то по начина, по който е пожелал – в прегръдките на любимата си. Една от дъщерите на двойката - Ейми, която е била в стаята по това време, разкрива, че майка ѝ е шептяла в ухото на баща ѝ: Виж, случи се както ти го искаш. Отиваш си от този свят в ръцете ми. Обичам те, скоро и аз ще дойда.

Само двадесет и четири часа по-късно и Жанет почива – според роднините ѝ не издържала да е далеч от любимия си, с когото за цял живот не са се разделяли, освен по време на войната, а според нас кончината ѝ е доказателство, че дори смъртта не може да раздели истинската любов!