Вчера се състоя едно от най-дългоочакваните спортни събития в САЩ – Супербоул, а полувремето на шампионата се превърна в арена на зрелищното изпълнение на поп дивата Бионсе.

12-минутно завладяващо и динамично представяне на Кралица Би бе черешката на тортата на вечерта и се превърна във второто най-гледано в историята на спортното събитие с аудитория от 110 млн. зрители.

Горещата Бионсе бе толкова енергична на сцената, че в един момент бе на косъм да падне, но все пак успя да се задържи на краката си.

Докато ефектно танцуваше на високи токчета, звездата залитна назад и точно когато всички си мислеха, че ще се строполи и сама ще провали грандиозното си шоу, тя успя да запази равновесие и да подскочи обратно във въздуха. Реакцията на певицата предизвика вълна от положителни коментари, като комикът Уил Фарел бе един от първите, забелязали професионализма на Бионсе и начина, по който тя предотврати гафа. Той коментира случилото се в Twitter с репликата: "Когато едва не се пребиеш, но си Бионсе", която бе споделена хиляди пъти и предизвика не по-малко коментари, величаещи представянето на звездата и начина, по който тя излезе от ситуацията.

Бионсе разбуни духовете и с ярко изразено политическо послание по време на изпълнението си.

Певицата изпя новата си песен "Formation", която директно засяга проблеми като полицейското насилие, бедността сред чернокожите и разрушенията след урагана "Катрин". Освен това балетът на Кралица Би се появиха на сцената с кожени облекла и черни шапки или иначе казано с визия, напомняща тази на участниците в афроамериканската организация за граждански права "черните пантери". Бионсе пък заложи на тоалет, подобен на този, който Майкъл Джексън демонстрира на Супербоул през 1993 година.

По време на представянето балетът на дивата се подреди като "Х" на игрището - в чест на Малкълм Х и вдигна юмруци във въздуха - емблематичен знак, останал в историята като поздрава на "Черната сила".

Въпросният жест е израз на протест от страна на афроамериканските атлети Томи Смит и Джон Карлос по време на летните олимпийски игри през 1968 г.

Преди и след изпълнението си на сцената танцьорките на Бионсе продължиха със смелите политически демонстрации, показвайки листове с текст "Справедливост за Марио Уудс". Припомняме ви, че Уудс е тъмнокож, убит от полицаи в Сан Франциско през декември миналата година.