Рано или късно всеки човек се замисля за семейство и деца. Все пак в обществото е наложена представата, че родителството е неизменна част от живота. За някои децата са осъществена мечта. Всеки човек има причина или причини, поради които се решава да създаде семейство. Представяме ви няколко необичайни поводи за раждането на дете.

1/ Спасяване на семейството. Случва се връзката между двама души да губи предишната страст и взаимен интерес. Тогава някой от двойката решава да спаси положението чрез детето. Рано или късно такива отношения се разпадат. Струва ли си да намесвате и детето?

2/ За доказване пред родителите, че вече не сте деца. И за тази цел ще родите дете? Това е погрешна логика, ако смятате, че влошените отношения с майка ви ще се оправят след раждането на детето. Напълно възможно е майка ви не само да започне да напътства вас, но и наследника ви.

3/ Дошло е времето. Много хора обичат да говорят за женския биологичен часовник и да ви убеждават колкото е наложително да се „обзаведете” с дете. Причини за това ще ви изложат поне сто. Да, но за целта се нуждаете от партньор. Заслужава ли се да се хвърляте на първия срещнат, само за да отговорите на очакванията на другите хора?