За модата 60-те години са безкраен източник на вдъхновение и женственост, благодарение на емблематичните си представители от това време.

Съвременните дизайнери често обръщат към тенденциите от онези години. Спокойно можем да заявим, че 60-те е десетилетието, в което дамите създават основите в модата и е изпълнено с женственост и красота. Дамите от това време са днешните "It-girls”.

Туиги

Можете ли да си представите модата през 60-те без онова очарователно слабичко момиче Туиги? Определено Туиги е една от модните икони на миналия век, които и до днес са вдъхновение за дамите.

Мери Куант

Една от дамите, които създават тенденции, актуални и до днес, например минижупа.

Жаклин Онасис

Или по-известна като Жаклин Кенедеи, елегантната първа дама на САЩ с неподражаем стил. Несъмнено една от модните икони на всички времена.

Одри Хепбърн

Как да не се влюбим в тази нежна красота и женствен стил? Всички помним прекрасната черна рокля Givanchy в "Breakfast at Tiffany`s".

Дъсти Спрингфилд

Огромни красиви очи, симпатична прическа и уникален глас!

The Supremes

Destiny`a Child на 60-те! Взривяваща комбинация от женственост, мода и музика!

Ракел Уелч

Типичното красиво Pin-up момиче, с дълга къдрава коса, прекрасни извивки и много изразителни очи.

Джейн Бъркин

Вдъхновението за чантата Birkin. Стилът на Джейн е актуален и до днес, изпълнен с екстравагантност и чувственост.

Пати Бойд

Пати е една от най-красивите дами на всички времена и е пленила сърцата на много мъже от шоубизнеса – Джордж Харисън и Ерик Клептън. Тази дама има типичното кукленско излъчване, облечена в къси поли и чорапи до коленете.

Шер

Кой не помни големите черни драматични очи на шер и черната й права коса? В стила на тази красавица долавяме от характерния калифорнийски шик.

Йоко Оно

Йоко е от дамите, които не признават цветовете. Тя винаги е била издържана в бяло и винаги е залагала на широките удобни дрехи.

Джейн Фонда

Милото момиче е една от емблематичните американски красавици, останали в историята на модата, благодарение на женствения си стил.

Бриджит Бардо

През 60-те Бриджит взриви света със своя сексапил и със сутиена, който днес наричаме „Бриджитка“.

Нанси Синатра

Нанси Синатра и песента й „These Boots Are Made For Walkin'” завладяха света през 60-те и наложи стила, характерен за всички млади момичета по онова време.